Ga naar de inhoud
Home » Recente Blogs » Camping Le Relais: Een oase in Marrakech

Camping Le Relais: Een oase in Marrakech

Le Relais

Camping Le Relais is een camping gelegen net buiten Marrakech, het is een Oase in de drukte van de stad. De camping heeft 280 plekken voor campers (ook lange campers van 10m), caravans en tenten. De plaatsen zijn redelijk groot en je hebt planten en bomen tussen de plekken voor meer privacy. Ook kan je met een grotere groep reserveren en dan zetten ze een deel van de camping voor je af. Er zijn douches, toiletten en afwasstations. Per nacht is de camping 100 Dhs maar vanaf 4 nachten is het 90 Dhs. 

De gemeenschappelijke plekken

Op het terrein van de camping heb je een aantal plekken waar je kan relaxen en samenkomen. Als eerste heb je het restaurant van de camping, waar je lekker wat kan eten of wat kan drinken. Ze verkopen in het restaurant ook alcohol, dit verkopen ze niet in veel restaurants omdat het niet gebruikelijk is alcohol te drinken in moslim landen. Het eten is goed, vooral de tajines, maar ook hebben ze pizza’s en sandwiches. Naast het restaurant ligt het zwembad, hier zijn verschillende zitplekken met bedjes of hangmatten. Het zwembad is koud maar dat is in deze temperaturen erg lekker. Naast het zwembad heb je ook een klein bubbelbad, deze moet je wel zelf aanzetten met een knop. Voor de kinderen hebben ze een grasveld vrij gemaakt waar je kan spelen, hier staat onder andere een trampoline.

Le Relais

Winkel en fruitman

Mocht je toch zelf willen koken dan is er een winkeltje op de camping met een aantal basis producten. Elke ochtend bieden ze hier verse broodjes en stokbroden aan welke echt verrukkelijk zijn! Overdag komt Omar langs met zijn paard en wagen en hier kun je lekker en vers fruit en groenten kopen. Zelf zijn wij erg fan van de aardbeien die hij heeft, zo zoet en heel goedkoop vergeleken met thuis…

Stoffeerder

De camping heeft een aantal extra services, een daarvan is de stoffeerder. Hij kan dingen in jouw camper voor je repareren. Wij hebben bijvoorbeeld de kapotte voorstoelhoes laten maken en dat kostte hier slechts 15 euro. De stoffeerder is echt een professional en staat ook open voor andere uitdagende klussen zoals complete stoelsets of luifels. Er is een groot scala aan keuze voor stoffen en kleuren en hij zorgt ervoor dat het af is voor je weer vertrekt.

Monteur

Zelfs als je problemen hebt met de camper ben je hier aan het goede adres. Op de camping is er namelijk een monteur aanwezig, genaamd Mohammed. Hij wordt ingehuurd door de camping en daarom kan je ook goede kwaliteit verwachten. Aangezien wij veel problemen hebben gehad met onze bus is dit erg makkelijk voor ons. Hij hoort bij de camping dus je kan op je plek blijven staan terwijl hij aan de camper werkt. Wij hebben erg veel laten doen bij hem en tot nu toe werkt alles perfect. Het fijne aan Mohammed is dat hij precies laat zien wat er niet goed is, als er een scheurtje ergens zit laat hij dit eerst zien en legt dan precies uit wat er gedaan moet worden. Persoonlijk hebben wij geen goede ervaring gehad bij een normale garage hier dus daarom kunnen wij hem erg aanraden. Wij hadden het idee dat zijn uurtarief iets hoger ligt dan een gemiddelde garage maar het comfort wat je hier hebt is dat zeker het geld waard, bovendien ben je alsnog goedkoper uit dan in Europa.

Camper huren Marokko

Via de Camping Le Relais is het mogelijk om bij het bedrijf ZigZag een camper te huren om door Marokko te reizen. Er zijn een aantal verschillende maten voor campers, met andere opties die je erbij kan huren zoals accessoires. Op de website vind je meer informatie over welke soort campers er zijn en wat de opties zijn qua prijzen. Marokko is een behoorlijk eind rijden en dit kan dus een mooie optie zijn als je Marokko per camper wilt verkennen maar niet je eigen camper helemaal hierheen wilt rijden.

Hondentrimmer/Opvang

Naast de Camping zit een hondentrimmer/hondenopvang die gedurende de dag kan oppassen op jou hond terwijl je de stad in gaat. De stad is erg druk en kan onprettig zijn voor honden, daarom kan dit een goede oplossing zijn voor jouw trouwe viervoeter. Daarnaast bieden ze de service om jouw hond te wassen en knippen, wat echt heel zeldzaam is in Marokko. De salon heet Toutoumatou Marrakech en ligt tegenover de camping.

Huisjes op camping Le Relais

Naast de camping heb je ook huisjes en kamers die je kan huren als je niet met een camper of caravan komt. Er zijn 6 verschillende huisjes die starten vanaf €27 per nacht. De  goedkoopste optie wat je kan huren is de “Tente Nomade Superieur”, een bungalowtent voor 1 tot 3 personen. Daarna heb je de “Tente Nomade Deluxe”, dezelfde soort tent maar voor 1 tot 6 personen. Daarnaast heb je nog kamers voor 1 tot 3 personen in een huisje genaamd de “Chambre Double Kasbah”. Verder heb je nog een huisje met een tentdak maar wel stenen muren, de “Bungalow Familial Africain”, deze variëren van 1 tot 7 personen. Als laatste heb je de twee suites, de “Suite Superieure” (1 tot 4 personen), en de “Suite Familiale” (1 tot 8 personen). 

Wassen

Op de camping heb je een wasservice. De prijs voor wassen is 60 Dhs voor 6 kilo. De prijs voor wassen en drogen is 100 Dhs per 6 kilo. Over de hele camping heb je waslijnen hangen die je kan gebruiken om je was op te hangen als je niet wilt drogen in de machine. 

Onze conclusie

Camping Le Relais in Marrakesh is een buitengewoon goede camping die zijn standaard hoog heeft ten over van de vele andere campings die wij bezoekt hebben. De plaatsen zijn mooi en groen en er hangt een prettige sfeer op het terrein. Ook vind je hier een goed restaurant en kun je heerlijk aan het zwembad liggen, wat echt fijn is als je even bij wilt komen van de Marokkaanse hectiek. Bovendien kun je makkelijk een taxi regelen vanaf de receptie waardoor de stad goed te bezoeken is. Wij kunnen niet anders zeggen dan dat we hier een geweldige tijd hebben gehad. Mocht je meer inspiratie willen opdoen voor jouw trip naar Marrakesh lees dan ook eens deze blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *