Ga naar de inhoud
Home » Recente Blogs » Marrakesh: De stad van 1001 nachten

Marrakesh: De stad van 1001 nachten

Marrakesh is verreweg de meest toeristische plaats in Marokko, en niet zonder reden. De stad onderscheid zich ten over van andere Marokkaanse steden en als je door de straten van de stad loopt heb je het idee dat je in een film bent beland. Bovendien zijn vluchten naar Marrakesh vaak goedkoop en zijn er goede faciliteiten voor campers in de stad. In deze blog vertellen we jouw welke plekken je gezien moet hebben en waar je met de camper in Marrakesh terecht kan.

Djemaa El Fna Plein

De meest bekende plek in de stad is het grote Djemaa El Fna plein. Overdag is het relatief rustig op het plein en vind je vooral apen in rokjes of de bekende slangen fluisteraars die hun cobra in bedwang houden met een fluit. Ook kun je terecht voor een heerlijke verse smoothie en zijn er een hoop verkopers die van alles en nog wat bij je kwijt willen. Vooral als de avond valt word het interessant op het plein. Het hele plein vult zich met lokale streetfood restaurantjes waar je allerlei lokale lekkernijen kan eten zoals een tagine, couscous of zelfs een geitenhoofd! Muzikanten verzamelen zich en overal hoor je typisch Marokkaanse drums en bandjes die een bijzondere sfeer geven aan het plein.

Souk Marrakesh

Je kunt er niet omheen, de grote souk van Marrakesh. Een souk is een deel in de stad waar alle kleine winkeltjes zijn. Vooral de souk in Marrakesh is erg bijzonder vergeleken met de andere Marokkaanse steden. Duizenden straatjes vlechten zich door het centrum heen en je verdwaalt al snel. Google Maps zal je helaas niet kunnen helpen omdat er zoveel straten zijn dat deze niet eens bekend zijn. Je vind hier de mooiste ambachtswerken zoals typisch Arabische tapijten, zilverwerk, schoenen en je kunt het zo gek niet bedenken. Vooral voor mensen met een voorliefde voor de luxere merken is het hier goed winkelen, je vind hier namelijk een hoop namaak werk wat niet van echt te onderscheiden is.

Koutoubia Moskee

Koutoubia

In een Islamitisch land als Marokko kan je niet om de moskeeën heen, welke vaak het landschap domineren met hun minaretten. In Marrakesh is de Koutoubia moskee de bekendste met zijn 69 meter hoge minaret. De moskee stamt uit 1150 en ligt vlakbij het bekende Djemaa El Fna plein. Rondom de moskee verzamelen zich een hoop marktkooplieden en acrobaten waardoor het een sfeervolle plek is om te bezoeken. De naam Koutoubia stamt af van ‘bibliothecaris’, dit omdat hier vroeger een markt was voor manuscripten.

Bahia paleis

Bahia Palace

Een bezoek aan Marrakesh kan niet zonder een bezoek aan het Bahia Paleis. Dit paleis stamt uit de 19e eeuw en heeft een grote tuin. Bahia betekend vanuit het Arabisch ‘briljant’ en deze naam heeft het paleis gekregen omdat het voor zijn tijd een van de mooiste paleizen was in de Marokkaanse en Arabische bouwstijl. Het entree tot het paleis is 70 dirham en je kunt het paleis dagelijks bezoeken van 08.00 tot 17.00 uur.

Koran School

Koran School

Een van de mooiste gebouwen in Marrakech vind je ten noorden van de souk. De grote Koranschool is nu een museum maar was ooit een plaats om de koran te bestuderen en het gebouw dateert uit de 14e eeuw. De Ali Ben Youssef Medersa kun je dagelijks bezoeken en kost je 50 dirham.

Camperplaats Marrakesh

Marrakesh is een uitstekende locatie om met de camper te bezoeken. Je kunt op het parkeerterrein naast de bekende Katoubia moskee overnachten voor 110 dirham per nacht. Het parkeerterrein is bewaakt en je loopt binnen 5 minuten naar het bekende Djemaa El Fna plein.

Buiten het centrum vind je een aantal zeer luxe campings met prachtige voorzieningen. Onze favoriete camping is Le Relais waar je voor 90 dirham per nacht terecht kunt. Er is een mooi zwembad en goed restaurant. Bovendien kun je vanaf de camping een taxi bestellen via de Indrive app die jou voor zo’n 70 dirham richting het stadscentrum brengt.

Mocht je Marokko bezoeken per camper is Marrakesh echt een must visit bestemming. De stad kan behoorlijk vermoeiend zijn door alle indrukken die op je afkomen maar de stad is zo uniek dat je dit echt niet wilt missen. Wil je meer inspiratie opdoen voor jouw reis door Marokko met de camper, bekijk dan eens van onze andere Marokko blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *