Ga naar de inhoud
Home » Recente Blogs » Betoverend Isle of Mull: Een Schots Eilandavontuur

Betoverend Isle of Mull: Een Schots Eilandavontuur

Calgary Bay Isle of Mull

Welkom op het betoverende eiland Mull, een juweel in de Schotse archipel waar adembenemende natuur, idyllische stranden en overvloedige dieren in het wild samenkomen. De Isle of Mull, gelegen aan de westkust, biedt reizigers een onvergetelijke ervaring, ver weg van de dagelijkse drukte.

Veerboot naar Isle of Mull

Een avontuur naar Mull begint vaak met een schilderachtige veerbootreis vanuit Oban, aan de westkust van Schotland. Terwijl je de kalme wateren van de Sound of Mull doorkruist, word je omringd door adembenemende vergezichten. De veerboot is meer dan alleen een vervoersmiddel; het is de poort naar een magisch eilandavontuur. Zorg ervoor dat je op het dek staat om te genieten van de frisse zeelucht en de dramatische kustlijn die langzaam dichterbij komt.

Natuurlijke Pracht en Weelderige Landschappen

De Isle of Mull staat bekend om zijn diverse landschappen, variërend van dramatische bergpieken tot glooiende heuvels bedekt met een deken van groen. Een must-visit is Ben More, de hoogste piek op het eiland, dat avontuurlijke wandelaars beloont met een panoramisch uitzicht over de omliggende eilanden. De kustlijn van Mull herbergt ook enkele van de meest betoverende stranden van Schotland, waaronder Calgary Bay met zijn witte zand en azuurblauwe water.

Magische Stranden

Calgary Bay, met zijn fijnkorrelige zand en turkoois gekleurde water, is een oase van rust. Terwijl je langs de waterkant wandelt, hoor je het zachte ruisen van de golven en geniet je van het uitzicht op het kristalheldere water tegen de achtergrond van groene heuvels. Direct naast het strand vind je een veldje met openbare toiletten waar je met de camper mag overnachten. Er is een zogenaamde honesty-box aanwezig waar je een bijdrage kan leveren aan het onderhoud van de locatie. Je vind hier geen bereik met je telefoon maar met zo’n mooie baai als achtertuin is dat ook niet nodig.

Dieren in het Wild

puffin isle of mull

Mull staat bekend om zijn overvloedige dieren in het wild, waaronder zeearenden, otters en zelfs walvissen die langs de kust zwemmen. Het eiland is een paradijs voor vogelliefhebbers, met broedplaatsen van papegaaiduikers en Jan-van-genten. Bezoek het eiland Staffa, bereikbaar per boot, om een van de grootste kolonies papegaaiduikers van het Verenigd Koninkrijk te bewonderen. De nabijheid van de zee biedt ook de mogelijkheid om zeehonden te spotten tijdens een ontspannen wandeling langs de kustlijn. Onderweg naar het eiland hebben we veel geluk en komen we zelfs orka’s tegen!

orka

Fionnphort

Helemaal in het zuidwesten van de Isle of Mull vind je Fionnphort, een klein havenstadje. Vanaf hier kan je de oversteek nemen naar het kleine eiland Iona, waar je heerlijk kunt wandelen, maar vergeet ook niet het klooster te bezoeken. Ook boek je vanaf hier een tour naar het eiland Staffa waar je de papegaaiduikers kunt bezoeken. We overnachten met de camper op Fidden Farm Campsite. Hier vind je een groot terrein bij de boer waar je het gevoel van wildkamperen krijgt. Ruige heuvels met schapen wisselen het landschap af met een kust van wit zand en turquoise water.

Isle of Mull

Een Uitnodigende Gemeenschap

Mull verwelkomt reizigers met een warme Schotse gastvrijheid. Het pittoreske stadje Tobermory, bekend om zijn kleurrijke huizen langs de haven, is een charmante plek om te verkennen. Lokale pubs serveren heerlijke Schotse gerechten, waaronder vers gevangen vis en lokale lekkernijen. Maak kennis met de vriendelijke eilandbewoners en ontdek de rijke cultuur en geschiedenis van Mull. Wildkamperen rondom Tobermory is wat lastiger maar gelukkig vind je hier nabij ook een goede camping.

Tobermory

Afsluitende Gedachten

Mull is een bestemming die de zintuigen prikkelt en de ziel voedt. Of je nu op zoek bent naar avontuurlijke wandelingen, ontspanning op prachtige stranden of het observeren van wilde dieren in hun natuurlijke habitat, Mull biedt een onvergetelijke reiservaring. Dus, stap aan boord van de veerboot, laat het dagelijkse leven achter je en laat je betoveren door de magie van Mull. Het is een reis die je voor altijd in je hart zult dragen.

Ben je benieuwd naar andere mooie bestemmingen voor jouw camperreis door Schotland? Neem dan eens een kijkje hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *