Ga naar de inhoud
Home » Recente Blogs » Ontdek Tafraoute: Een Betoverende Bestemming in Marokko

Ontdek Tafraoute: Een Betoverende Bestemming in Marokko

Tafraoute

Welkom in Tafraoute, een verborgen juweel verscholen in de prachtige Ameln-vallei in het hart van het Anti-Atlasgebergte in Marokko. Deze charmante stad, omgeven door spectaculaire rotsformaties en schilderachtige landschappen, biedt reizigers een onvergetelijke ervaring vol cultuur, geschiedenis en natuurlijke schoonheid.

Een Duik in de Geschiedenis van Tafraoute

Tafraout, dat letterlijk “tussen twee bergen” betekent in de Berberse taal, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. Archeologische vondsten geven aan dat het gebied al duizenden jaren geleden werd bewoond. De stad heeft door de eeuwen heen verschillende culturen en beschavingen gekend, wat heeft bijgedragen aan de diverse en levendige lokale cultuur.

Betoverende Landschappen

Een van de meest opvallende kenmerken van Tafraoute is de adembenemende natuurlijke omgeving. De stad wordt omringd door indrukwekkende granietformaties. Bij zonsondergang veranderen de rotsen van kleur, waardoor een betoverend schouwspel ontstaat dat fotografen en natuurliefhebbers van over de hele wereld aantrekt. De vallei zelf vult zich met tal van palmbomen waardoor het ook nog eens een van de meest groene valleien in de omgeving is. Als je Tafraoute in de lente bezoekt en gelukt hebt dan staan ook nog eens alle amandelbomen in bloesem.

Culturele Ervaringen

Naast het bewonderen van de natuurlijke schoonheid, kunnen bezoekers van Tafraoute ook genieten van de rijke culturele ervaringen die de stad te bieden heeft. De lokale bevolking, voornamelijk Berbers, staat bekend om hun gastvrijheid en vriendelijkheid. Bezoekers kunnen deelnemen aan traditionele ceremonies, zoals bruiloften en festivals, waar ze de kans krijgen om de kleurrijke kleding, muziek en dans van de Berberse cultuur te ervaren. Een van de bekende festivals die je kunt bezoeken is de ‘Almond Blossom Festival’, waar ze de komst van de lente vieren. Verder vind je in de stad een kleine souk met typisch Marokkaanse winkeltjes en is er op woensdag een grote markt te vinden.

Avontuurlijke Activiteiten

Voor avontuurlijke reizigers biedt Tafraoute tal van mogelijkheden om de natuurlijke omgeving te verkennen. Wandelen, klimmen en mountainbiken zijn populaire activiteiten in de regio. Er zijn verschillende goed gemarkeerde wandelpaden die door de bergen en valleien slingeren, waardoor bezoekers de kans krijgen om afgelegen dorpen, oude ruïnes en adembenemende uitzichtpunten te ontdekken.

Culinaire Verwennerij

Geen reis naar Tafraoute is compleet zonder te genieten van de heerlijke lokale gerechten. De Berberse keuken staat bekend om zijn eenvoudige maar smaakvolle gerechten, bereid met verse en seizoensgebonden ingrediënten. Probeer zeker de tajine, een traditioneel gerecht dat bestaat uit vlees, groenten en kruiden, langzaam gekookt in aardewerken potten, en vergeet niet om te eindigen met een zoete lekkernij zoals baklava of msemen (een soort pannenkoek).

The Painted rocks

Painted rocks

In 1984 heeft een Belgische artiest, genaamd Jean Vérame, een groot aantal stenen geverfd. Uiteindelijke heeft het hele project 18.000 ton aan verf gekost! Dit natuurlijke kunstwerk heeft hij samen gemaakt met een groot aantal Marokkaanse brandweerlieden. Waarom hij dit heeft gedaan is nog een mysterie maar het uitzicht wat je erdoor krijgt zie je nergens anders. Het ligt ongeveer 15 minuten van de stad, dus als je ooit in Tafraoute bent is het zeker de moeite waard om hierheen te rijden.

Tafraoute met de camper

Tafraoute is een hele geschikte bestemming om met de camper te bezoeken. Vlak buiten het centrum vind je meerdere campings welke allemaal vrij goed zijn en ook niet zoveel kosten. Wat wij vooral heel prettig vonden is dat de gemeente een groot kampeerterrein heeft vrij gemaakt voor campers die liever niet op een camping staan. Het kampeerterrein kost 15 dirham per nacht, maar je kan zelf bepalen waar je gaat staan en zo heb je toch het gevoel van wildkamperen. Door de dag heen komen er mensen langs die van alles verkopen, verse broodjes, taartjes, gas, water, tagines en ga zo maar door. Alles word langs gebracht, alleen de groenteboer ontbreekt helaas! Tot slot vind je nog verschillende garages in de stad waar je de camper kan laten onderhouden of een nieuw kleurtje kan geven, en dat terwijl je gewoon in de camper kan blijven.

Conclusie

Tafraoute is een bestemming die alle zintuigen prikkelt en reizigers betovert met zijn natuurlijke schoonheid, rijke geschiedenis en warme gastvrijheid. Of je nu op zoek bent naar avontuurlijke activiteiten, culturele ervaringen of gewoon wilt ontspannen en genieten van de serene omgeving, Tafraoute heeft voor elk wat wils. Dus waar wacht je nog op? Plan je reis naar Tafraoute en laat je betoveren door deze magische plek in Marokko.

Wil je meer inspiratie op doen voor jouw reis naar Marokko neem dan ook eens een kijkje bij onze andere Marokko bestemmingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *