Ga naar de inhoud
Home » Recente Blogs » Asilah: Van oude medina tot culinair genot

Asilah: Van oude medina tot culinair genot

Onze eerste bestemming in Marokko is de kust plaats Asilah, op een uur rijden van de haven Tanger-Med. Er zijn verschillende steden langs de Atlantische kust maar Asilah springt ver boven de rest uit met zijn prachtige Medina. In dit artikel nemen we jou mee door de prachtige stad en vertellen we jou waarom deze plaats op jouw lijstje moet staan voor een camperreis door Marokko.

Geschiedenis en Architectuur

Asilah, ook bekend als Arzila, heeft een fascinerende geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. Oorspronkelijk gesticht door de Feniciërs, heeft de stad door de eeuwen heen verschillende heersers gekend, waaronder de Romeinen en de Portugezen. De invloed van deze culturen is nog steeds zichtbaar in de architectuur van de stad.

Het meest opvallende kenmerk van Asilah is de goed bewaarde medina, omringd door imposante vestingmuren die dateren uit de 15e eeuw. Binnen deze muren bevinden zich smalle straatjes, kleurrijke huizen en traditionele markten, waardoor een wandeling door de medina een betoverende ervaring is. De historische gebouwen en pleinen vertellen verhalen van vervlogen tijden, terwijl de geplaveide straten een gevoel van tijdloze schoonheid uitstralen.

Kunst en Cultuur

Asilah staat ook bekend om zijn levendige kunstscene, die het hele jaar door bloeit. Elk jaar organiseert de stad het Asilah Arts Festival, een evenement dat kunstenaars van over de hele wereld samenbrengt. Het festival vind plaats in de zomermaanden. De witgekalkte muren van de medina fungeren als canvas voor internationale kunstenaars die prachtige muurschilderingen en graffiti creëren, waardoor de stad een openluchtgalerij wordt. Tijdens je wandeling door straatjes vind je overal prachtige kunst en schilderijen die je als souvenir mee kan nemen.

Culinair Genot in Asilah

Een bezoek aan Asilah zou niet compleet zijn zonder te genieten van de heerlijke Marokkaanse keuken. De lokale markten bieden een overvloed aan verse producten, kruiden en specerijen die worden gebruikt om smaakvolle gerechten te bereiden. Van tajines tot couscous, de culinaire tradities van Asilah weerspiegelen de rijke smaken van de regio. Zelf eten wij een heerlijke couscous is het typisch Marokkaanse restaurant Dar Al Maghrebia, waar je in een groene gezellig straat kan dineren.

Asilah per camper

Mocht je naar Asilah komen per camper dan zijn er een aantal opties om te parkeren. Aangezien het onze eerste nacht in Marokko is besluiten we naar de camping Echrigui te gaan. Je betaald hier 70dh, wat neerkomt op ongeveer 7 euro en de voorzieningen zijn vrij simpel. We moeten eerlijk zeggen dat de campings verder naar het zuiden veel beter zijn, dus wees niet getreurd als je het enigszins tegen vind vallen. Je kunt hier op de camping een tagine bestellen maar ook verkopen ze telefoonkaartjes, wat erg handig is als je net aankomt in Marokko.

Naast een camping kan je er ook voor kiezen om dichterbij de medina te parkeren. Voor 50dh kan je naast de muur en de haven parkeren waardoor je niet meer zo ver hoeft te lopen. Het parkeerterrein is erg veilig doordat het bewaakt is. Je zult tijdens je reis in Marokko merken dat je vaker dit soort parkeerplekken tegen komt. Vaak zijn parkeerwachters niet legaal, maar toch kan het geen kwaad om ze een kleine bijdragen aan te bieden aangezien ze de camper echt goed in de gaten houden.

Conclusie

Asilah, met zijn rijke geschiedenis, artistieke flair en culinaire genoegens, is een must-visit bestemming langs de Marokkaanse kust. Of je nu door de eeuwenoude medina wandelt, geniet van de kleurrijke muurschilderingen of je onderdompelt in de lokale cultuur, Asilah laat een blijvende indruk achter. Deze stad, met zijn unieke mix van traditie en creativiteit, belichaamt de betoverende schoonheid van Marokko. Ook komen wij tot de conclusie dat Asilah echt een hele leuke stad is om alvast in te komen in de Marokkaanse cultuur, want meer naar het zuiden worden steden intenser.

Mocht je meer inspiratie zoeken voor jouw reis naar Marokko bekijk dan eens een van onze andere Marokko blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *