Ga naar de inhoud
Home » Recente Blogs » Week 26 – Kerst vieren in Cadiz en Tarifa

Week 26 – Kerst vieren in Cadiz en Tarifa

Cádiz

Deze week doen we rustig aan en is het eindelijk kerst. We vieren kerst iets anders in Spanje dan we gewend zijn, maar desondanks is het erg leuk! Echter bezoeken we eerst de stad Cadiz en staan we lekker aan het strand. De week sluiten we af in de meest zuidelijke plaats van Europa, Tarifa.

Cadiz: oudste stad van West-Europa

We beginnen in de kustplaats Cadiz, gelegen aan de Atlantische oceaan. De stad is gebouwd op een lang schiereiland en is te bereiken via de lange landtong, of via de brug. Robin heeft het niet zo op hoogten dus gaan wij iets om over de kleinere brug. De stad heeft een waanzinnige skyline door de relatief nieuwe burg, genaamd Puente de la Constitucion de 1812. De brug heeft een wegdek gelegen op 69 meter hoogte en de bouw kostte maar liefst 550 miljoen euro.

Het oude centrum van Cadiz is erg mooi en zeker het bezoeken waard. We parkeren helemaal aan het uiterste van de stad, op deze parkeerplaats voor 1.20 euro per uur. Aan deze kant van de stad vind je een oud fort in zee. Via een lange brug kom je bij het fort aan, maar deze was echter gesloten tijdens ons bezoek.

De stad heeft veel invloeden gehad vanuit verschillende culturen, en dit zie je ook goed terug. Tussen de vele straatjes door vind je mooie pleinen met prachtige kathedralen. Het hoogtepunt hiervan is de Catedral de la Santa Cruz de Cadiz. Vergeet ook niet de prachtige markthal in het centrum waar ze voornamelijk verse vis verkopen, maar ook vind je hier een aantal gezellige tapas restaurantjes.

Conil de la Frontera

Na het bezoek aan Cadiz overnachten we in het kleine plaatsje Conil de La Frontera. Het dorp zelf is niet heel bijzonder maar wel vind je hier een prachtige p4n locatie aan zee. De locatie vinden wij niet meer terug op p4n gek genoeg, maar het is te vinden op google onder de naam Playa de La Fontanilla En Conil. Het strand is erg lang en geliefd in de surfcommunity. Er zijn een aantal mooie plekken hier waardoor er altijd wel plek is. Wij kiezen ervoor om op het grotere parkeerterrein te staan waar je recht staat, maar ook kunnen we met een aantal campers samen staan voor een gezellige tapas avond.

Canos de Meca

Canos de Meca
Vuurtoren van Caños de Meca

Kerst vieren we dit jaar voor het eerst in Spanje. We doen dit op de Camperplaats genaamd Canos de Meca. De camperplaats is 12 euro per nacht in het laagseizoen. Daarnaast betaal je 4 euro voor stroom en 1 euro voor 5 minuten douchen. De camperplaats vonden wij zelf niet heel goed, maar de locatie is wel erg mooi. Op nog geen 5 minuten lopen sta je op een prachtig strand met een oude vuurtoren. Als je geluk hebt en het helder weer is kan je zelfs Marokko in de verte zien liggen!

Tarifa, zuidelijkste punt van Europa

De week sluiten we af in Tarifa. Tarifa is het zuidelijkste dorp van Europa en vanaf hier heb je mooi uitzicht op de kust van Noord-Afrika. Er is een klein maar leuk centrum en in zee ligt een groot fort. Helaas is het niet mogelijk om het fort te bezoeken maar het uitzicht is erg mooi. Tarifa is een hotspot voor surfers en windsurfers doordat er vaak een vrij stevige wind staat vanuit de Atlantische oceaan. Ook is het mogelijk om vanaf hier een dagtripje te doen met de boot naar Tanger, een van de Marokkaanse steden aan de kust.

Mocht je meer willen weten over dit gebied bekijk dan onze video hieronder of bekijk een van onze andere blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *