Ga naar de inhoud
Home » Recente Blogs » Peniscola: Een van de meest onderschatte Spaanse steden

Peniscola: Een van de meest onderschatte Spaanse steden

Peniscola

Het mooie aan reizen in een camper is dat je op plekken komt waar je van te voren weinig over weet. Soms vallen plekken tegen, maar soms kom je ergens waar je mond van open valt. Peniscola is zo’n plek. Voor ons was deze stad volledig onbekend, zelfs met zo’n gekke naam. In deze blog nemen we jou mee in deze prachtige historische stad aan de Middellandse zee en zorgen we ervoor dat je deze stad niet vergeet onderweg naar het zuiden!

Het Historische Hart – Peniscola’s Oude Stad

In de schaduw van het indrukwekkende Castillo de Papa Luna ontvouwt zich Peniscola’s oude stad. Klinkerstraten, met bloemen bedekte balkons en levendige pleinen creëren een betoverende atmosfeer waar de geschiedenis voelbaar is. In de straten vind je witte huizen welke je het gevoel geven alsof je door een Grieks dorp loopt. Je vind hier een hoop typische Spaanse restaurantjes met voornamelijk vis op het menu, alleen de geur al is echt genieten!

Het Kasteel boven de Zee

Het kasteel van Papa Luna, dat trots boven de stad uittorent, vertelt het verhaal van ridders en koningen. Een bezoek aan dit historische fort biedt niet alleen een reis door de tijd, maar ook adembenemende panorama’s over de kustlijn. De eerste keer dat het kasteel word beschreven in de literatuur stamt uit de 11e eeuw, echter was deze beschrijving erg onduidelijk. Pas in de 13e eeuw werd meer gedetaileerd geschreven over het fort, wanneer James I van Aragon schrijft over de verdediging van de kust tegen Moorse zeerovers. Voor 5 euro kun je het kasteel bezoeken, echter was dit voor ons niet weg gelegd omdat honden niet welkom zijn.

Filmische Sferen in Peniscola

Peniscola

Een leuk feitje, Peníscola heeft niet alleen een rijke geschiedenis, maar komt je wellicht ook bekend voor van films en series. Het charmante stadje diende als achtergrond voor films en series, waaronder het beroemde ‘Game of Thrones’. Wandel door de straten en herleef de magie van het witte dorp aan de zee.

Gouden Stranden aan de Costa del Azahar

De kust van Peníscola strekt zich uit in gouden zandstranden en intieme baaien. De Middellandse Zee nodigt uit tot verfrissende duiken en ontspannen dagen aan het strand. Een ideale plek om te genieten van de zon en de zee. Zelfs op dagen met meer wind kun je hier goed genieten van het strand. Er is een kleine baai die in de luwte ligt van het oude centrum.

Camperplaats Peniscola

In Peniscola kiezen we ervoor om een camperplaats te zoeken voor onze camper. Voor 9,50 staan we op de plaats Camper Labrisa welke ongeveer op 10 minuten lopen van het strand ligt. De douches zijn prima en er is goede wifi aanwezig. Mocht je liever vrij staan dan zijn er ook een aantal mogelijkheden in de stad. ‘S winters word de boulevard gedoogd en kan je hier voor een klein bedrag overnachten met prachtig uitzicht op de stad. Ook vind je nog een groter parkeerterrein achter de hotels welke je op park4night kan vinden onder #370320.

Conclusie

Peníscola vinden wij een van de leukere steden waar wij geweest zijn in Spanje. Aangezien hier nog weinig toerisme komt en de stad ook niet te groot is, is dit een goede vakantie bestemming. De stad bied een mix van cultuur, architectuur en heerlijk Spaans eten. Mocht je in de buurt zijn sla deze stad dan niet over, vooral nu het nog onontdekt is.

Mocht je meer inspiratie zoeken voor jou reis naar Spanje, kijk eens bij onze andere Spaanse bestemmingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *