Ga naar de inhoud
Home » Recente Blogs » Week 20 – Valencia

Week 20 – Valencia

Valencia

Deze week doen we eens wat rustiger aan en blijven we vooral hangen rondom een van de leukste Spaanse steden, Valencia. Valencia ligt aan de oostkust van Spanje en is de ideale bestemming als je een mix wilt van zonnen op het strand, lekker eten en cultuur snuiven!

Park4Night locaties Valencia

Ten eerste zijn er een aantal plekken waar wij met onze camper gestaan hebben. Er is een mooie locatie ten noorden van de stad waar je vrijwel direct aan zee staat. De locatie is terug te vinden op P4N onder 111327. De locatie vonden wij erg veilig en vanaf hier begint een buslijn direct naar het centrum. Wij zijn echter later door gegaan omdat de hond niet mee mag met de bus.

Een locatie die ons nog beter beviel was bij El Saler. Hier sta je midden in de duinen geparkeerd en kan je met de hond makkelijk het strand op. Ook is hier een bus die naar het centrum gaat, maar mocht je fietsen bij je hebben dan kan je via het mooi aangelegde fietspad zo naar de stad fietsen. De locatie is te vinden onder nummer 293032.

Park Turia

Valencia is een veelzijdige stad en groot genoeg om meerdere dagen door te brengen. Wellicht het meest bekende is het grote park wat rondom de stad loopt. Het park genaamd Turia is 9 kilometer lang en ligt op de oude rivierbedding. In 1957 was er een grote overstroming waarbij meerdere doden vielen. De gemeente heeft besloten dat het beter is om de rivier om te leidden. Er was een nieuw plan om de oude rivierbedding in te delen. De gemeente wilde een snelweg aanleggen maar omwonenden hebben dit aangevochten, en met succes. Uiteindelijk mochten inwoners ideeën insturen en degene met de meeste stemmen werden uitgevoerd.

Het resultaat is een combinatie van veel groen, sportfaciliteiten en bijzondere architectuur. Voor deze architectuur is het boegbeeld van de stad Valencia. Er staan een aantal witte futuristische gebouwen bij de entree van het park. Elk gebouw heeft weer zijn eigen unieke eindbestemming, zoals een bioscoop, aquarium, opera, congrescentrum en je kunt het zo gek niet bedenken. Bezoek je de stad, ga dan zeker een rondje lopen of fietsen door Park Turia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *