Ga naar de inhoud
Home » Recente Blogs » Wat te doen in Wassenaar?

Wat te doen in Wassenaar?

Wassenaar

Vandaag neem ik je mee naar Wassenaar, een charmant stadje gelegen in de provincie Zuid-Holland. Wassenaar staat bekend om zijn prachtige landschappen, rijke geschiedenis en culturele erfgoed, maar ook bijvoorbeeld Duinrel. In deze blog nemen we jou mee en vertellen we wat te doen in Wassenaar.

Landgoederen route

Wassenaar is gezegend met een overvloed aan natuurlijke schoonheid. De beste manier om dit te ontdekken is door het fietsen van de Landgoederen route. Deze fietsroute brengt je door de grote villawijk van Wassenaar en zo fiets je door verschillende landgoederen zoals de Paauw, Backershagen & Rust en Vreugd. Een must-visit bestemming is Landgoed de Horsten, een uitgestrekt landgoed met weelderige bossen, kronkelende paden en serene vijvers. Dit landgoed ligt aan de andere kant van de Provinciale weg en is de perfecte plek voor een boswandeling.

Strandplezier

Wassenaar ligt ook vlakbij de kust, dus een dagje aan zee mag niet ontbreken tijdens je bezoek. Ga naar Wassenaarse Slag, een prachtig strand dat bekend staat om zijn uitgestrekte duinen en verfrissende zeelucht. Of je nu wilt zonnebaden, zwemmen in de Noordzee of gewoon wilt wandelen langs de kustlijn, dit strand biedt voor elk wat wils. Er zijn een aantal gezellige strandtenten te vinden waar je lekker kunt lunchen of dineren met zonsondergang aan zee.

Ook ligt er een prachtig duingebied in Wassenaar, zowel bij de Wassenaarse Slag als in het natuurgebied Meijendel. In Meijendel vind je een pannenkoeken restaurants en een groot speelveld voor kinderen. Zoek je liever de rust op, dan kan dat ook. Het gebied is groot genoeg om eenzaam te dwalen over de vele paden, en met een beetje geluk kom je een ree of vos tegen!

Attractiepark Duinrel

Wassenaar staat om veel dingen bekend maar wellicht wel het meest om Duinrel. Duinrel is een groot attractiepark aan de rand van Wassenaar waar je goed terecht kan voor een dagje weg of zelfs een vakantie. De camping Duinrel heeft een groot aantal staanplaatsen voor campers maar ook kan je hier een huisje of chalet huren. Naast het park vind je hier een hoop faciliteiten zoals een subtropisch zwemparadijs, fietsverhuur en nog veel meer. Duinrel, daar kikker je toch van op!

Culinaire hoogstandjes

Na een dag vol avontuur is het tijd om te genieten van de lokale gastronomie. Wassenaar herbergt een scala aan restaurants en eetgelegenheden waar je kunt genieten van heerlijke gerechten. Probeer zeker eens de verse zeevruchten in een van de gezellige visrestaurants, of trakteer jezelf op een traditionele Nederlandse maaltijd in een van de knusse eetcafés. Het dorp kent een aantal bekende plekken om te eten, neem bijvoorbeeld restaurant de Zonnehof, waar je heerlijke traditionele pannenkoeken kan eten, of ga voor een lekkere burger of schnitzel.

Langestraat Wassenaar

Wassenaar biedt ook volop mogelijkheden om te winkelen en te ontspannen. Het centrum word geleid door de Langestraat. Hier vind je een tal van winkels waar je lekker kunt shoppen maar ook een aantal restaurants of kun je een heerlijk ijsje halen bij Luciano Wassenaar.

Historische pareltjes

Geschiedenisliefhebbers zullen hun hart ophalen in Wassenaar. Bezoek zeker Kasteel Duivenvoorde, een prachtig 13e-eeuws kasteel dat nog steeds wordt bewoond door de oorspronkelijke adellijke familie. Maak een rondleiding door het kasteel en de omliggende tuinen om een glimp op te vangen van het leven in vervlogen tijden. Het kasteel herbergt een schat aan kunstwerken, antiek meubilair en historische artefacten.

Wassenaar met de camper

Valkenburgsmeer

Wassenaar is uitstekend te bezoeken met de camper. Er zijn een aantal campings waar je terecht kunt zoals het bovengenoemde attractiepark Duinrel. Iets buiten het dorp heb je nog Camping Maaldrift, liggend tussen de polder of camping Duinhorst. Duinhorst ligt iets zuidelijker richting Den Haag maar mooi in het bos. Ben je een vrije vogel, dan kan je er ook voor kiezen ‘wild’ te staan bij het Valkenburgse Meer.

Conclusie

Wassenaar is een bestemming die voor elk wat wils biedt, of je nu op zoek bent naar natuurlijke schoonheid, historische charme, strandplezier of culinaire hoogstandjes. Met zijn diverse attracties en ontspannen sfeer is het de ideale plek voor een onvergetelijke vakantie. Dus nu je weet wat te doen in Wassenaar, pak je koffers!

Mocht je meer inspiratie zoeken voor een dagje weg of vakantie in Nederland, kijk dan eens hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *